Stubborn


Limited edition

 

  

Konsten att bli vän med sitt tålamod

Stubben handlar om en gran som föll för min en jordnära, röjande dalmås, som ihärdigt under många årsringar utstrålat klokhett hantverkande som min pappa. En prydnad på toppen av ett snöklätt dalaberg, omgiven av skidglada rommealpinare. Historien med rotfast sluttamp, utan upptoppad press. En envis och tålmodig jäkel, jag kallar den ’Stubborn’.

 

"Tålamod är envishetens träligaste vän
men envishet är tålamodets grannaste"

 

 

 

Funfacts
 
Storlekar
50x70cm & A3
Numrerad
Yes, 50x70 men inte A3
Signerad
Yes, både 50x70 & A3
Upplaga
200 st i 50x70, obegränsat i A3
Papper
240g, obestruket fine art
Miljömärkning
Svanenmärkt*
Teknik
Blyerts & kol
Typ
Art Print
Pris, 50x70cm 650 kr
Pris, A3 300 kr

*Pappret står för den största miljöpåverkan från en trycksak. Därför får träråvaran inte komma från skogar med höga biologiska eller sociala skyddsvärden. Minst 30 procent måste dessutom komma från certifierat hållbart skogsbruk (till exempel FSC). Eller så ska råvaran består av returpapper till mer än 75 procent. För massa- och pappersfabriker ställs krav på låg energiförbrukning, rening av utsläpp, kemikalier samt avfall. Källa: www.svanen.se  

 

 

Historien om ett inringat liv
Granar. Ena ihärdiga jäklar.
Med ett slutet liv i skuggan, bygger de sig en jordnära stam. Med iskalla, utbredande rötter reser de sig rakryggade upp i solljuset. Med ett hårt yttre och mjuk insida, blir de för varje år en ring fetare. Kanske tack vare allt jordgodis som gör marken bösig och lättfästligt. Alla siktar mot toppen, och vissa mot ett korthugget slut. De raka och likgiltiga faller – ofta för byggverk av fint virke. De fria och brokiga sprakar och spretar i värmande brasor. Andra går mot ett träligt öde, med skitig baksida eller svärtade fingrar. Efter hundraish inringade år, klingade denna gran av. Den föll för en jordnära dalmås, en ihärdig jäkel med innerligt tålamod. Stammen pryder nu ett snöklätt berg, omgiven av skidglada rommealpinare. Sluttampen rotfast utan upptoppad press.
En envis och tålmodig stubbe. Jag kallar den stubborn.
– Hanna Candell

 

 

Häng med stubben

Låt min trälige vän pynta dina väggar och berätta historien om ett hundraårigt, inringat liv i skogen och toppen av ett skidberg. Din print leveras utan ram, varsamt rullad i silkespapper och paketerad i papptub. Pass på!

Köp nu